![]() |
Hartige aspergetaart |
- 1kg geschilde Lubberink Asperges - 250 gr. bladerdeeg uit de koeling - 1 plak achterham 150 gram - 50 gr. bacon - 3 eieren - 100 gr. geraspte kaas - 1/8 ltr slagroom - verse bieslook (en peterseli) - zout en peper |
|
Kook de asperges in ongeveer 8 minuten beetgaar. Laat de asperges afkoelen, uitlekken en snijd ze in stukjes van 5 cm lang. Oven voorverwarmen op 220° C. Rol het bladerdeeg dun uit en leg dit in een licht beboterde of met bakpapier beklede ronde bakvorm van 24 cm doorsnede. Prik hier en daar met een vork in de bodem. Bak de bacon in een droge koekenpan. Verkruimel de bacon op het deeg en leg daarop de drooggedepte asperges. Bestrooi ze met het grootste deel van de kaas en de in dobbelsteentjes gesneden achterham. Klop de eieren los met de room en wat peper, peterselie en bieslook. Giet dit op de asperges. Stooi de blokjes achterham en de rest van de kaas over het mengsel. Bak de taart op 220° C (of stand 5) in 40 minuten gaar. Tip: voorkom dat de taart te donker wordt door de taart de laatste 10 minuten in de oven, af te dekken met zilverpapier. |