De rijke, losse, Twentse zandgrond is bij uitstek geschikt voor aspergeteelt. Dat begrepen de broers Martin en Harry Lubberink toen ze bijna 30 jaar geleden voor de eerste asperges van Twentse bodem aten. Martin bracht de eerste aspergeplanten mee naar Twente na zijn stage bij een goede teler in Limburg.

Smakelijk en eenvoudig te bereiden

Asperges van Lubberink koopt u altijd supervers en, als u wilt, goed geschild en verpakt (enkele dagen houdbaar in de koelkast). Er zijn veel aspergerecepten te vinden. Maar wat is nou echt lekker met asperges? Op deze website vindt u de allerbeste recepten uit de keuken van Lubberink.

Behandeling asperges

Lubberink Asperges worden al op het land gekoeld. Dit maakt dat onze asperges zo knispervers zijn en dat langer blijven. Direct na het steken, gaan de asperges naar de boerderij waar we ze wassen en sorteren op kwaliteit en dikte. Een deel van de asperges wordt machinaal geschild en verpakt. Een ander deel gaat rechtstreeks naar de verkooppunten, restaurants en winkels door heel Nederland.

Tips voor het schillen asperges:

Bij al onze verkooppunten zijn ook geschilde en goed verpakte asperges te koop. Maar kiest u ervoor de asperges zelf te schillen, lees dan even onderstaande tips. Goed schillen van asperges is namelijk heel belangrijk. Resten van de harde vezel, bederven de heerlijke smaak. En dat zou erg jammer zijn.

  • leg de asperges een half uur in koud water voordat u gaat schillen
  • zorg voor goede verlichting, liefst daglicht, op de werkplek
  • schil vanaf 3 cm. onder de kop van de asperge
  • wees niet te zuinig met schillen
  • snijd eventueel een dun plakje af van de onderkant van de asperge

Kooktips voor asperges:

Ook voor het koken van de heerlijke asperges geven we u graag enkele tips. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, kookt u de groente kort (voor knapperige asperges) of lang (voor zachte asperges).

  • per persoon ongeveer 500 gram witte Lubberink Asperges (pond per mond)
  • hoe dikker de asperges, hoe langer de kooktijd
  • leg de asperges in een ruime pan met koud water
  • voeg een snufje zout en klein beetje suiker toe
  • breng het water met de asperges aan de kook en laat ze 3 tot 5 minuten koken
  • haal de pan van het vuur en laat de asperges 15 - 20 minuten nagaren (deksel op de pan)
  • prik in de aspergekop. Voelt dit zacht maar nog wel stevig, dan zijn de asperges perfect
  • haal de asperges uit het water met een schuimspaan. Laat ze uitlekken op een schone theedoek

Verpakking asperges

De speciaal ontwikkelde verpakking van Lubberink Asperges is damp open en waterdicht. Dit om het knisper verse, van Lubberink Asperges, zo lang mogelijk vast te houden Vaak wordt de geschilde asperge in vacuüm (luchtdichte) verpakking aan de consument gepresenteerd. Dit is nadelig voor de smaak, zeker als u de asperges een paar dagen wilt bewaren in de koelkast. In luchtdichte verpakking gaan asperges namelijk gisten.

Ervaar het zelf

Asperges zijn heerlijk én gezond. Kom naar één van onze verkooppunten en verzeker uzelf van de lekkerste, superverse asperges.

Meer dan 10 kilo asperges nodig? Mail of bel 06 - 51 98 79 30 en we bezorgen de asperges, geschild en uitstekend verpakt, bij u aan huis.

Lubberink Asperges - 2011 | Kieftenweg 2 | 7495 PG Ambt-Delden | 06 - 51 98 79 30 | info@lubberinkasperges.nl